Printing Life


Reprintable zet zich in voor een circulaire economie. Met 3D-printing & digitale productie vormt het afval van vandaag een waardevolle bron voor de toekomst. Met nieuwe technieken kunnen veel van onze gebruikte materialen worden gerecycled tot speciale accessoires en unieke gebruiksvoorwerpen. Reprintable bedenkt, ontwerpt en produceert duurzaam, ook in opdracht van derden.

 

 

Op basis van het Cradle to Cradle principe gebruiken we uitsluitend gerecyclede grondstoffen en ontwerpen we met het oog op hergebruik in de toekomst. Om dit mogelijk te maken werken we toe naar een lease/refund systeem. Daarmee krijgt u een deel van de waarde terug bij inlevering van een product. Zie het als statiegeld.  Zo blijft het product geld waard en zorgen wij ervoor dat het in de toekomst optimaal wordt hergebruikt.

 


Visie

In de toekomst zullen steden hun afval minimaliseren door materialen en grondstoffen te hergebruiken in nieuwe producten. Gebruikte producten worden vakkundig gedemonteerd, gesorteerd en verwerkt om hoogwaardig te worden hergebruikt. Nieuwe producten zijn zo ontworpen om toekomstig hergebruik en recyclen te vereenvoudigen.


Missie

3D printen & overige digitale productie technieken inzetten om gebruikte materialen een tweede leven te geven. Reprintable wil het stedelijk gebied duurzaam en meer zelfvoorzienend maken door lokaal gerecyclede grondstoffen de standaard te maken. Zo wordt gewerkt aan een toekomst bestendige wereld waarin grondstoffen en materialen optimaal worden gebruikt.